Eropuit in Verona

Maximaal genieten van Italië

Verona is, naast Milaan en Turijn, één van de grotere steden in het noorden van Italië. Het is een eeuwenoude stad met een rijke historie. Zo zijn er in Verona nog diverse restanten te vinden uit de Romeinse tijd, waaronder een enorm amfitheater. De meeste historische gebouwen dateren echter van latere datum, zoals het 14-eeuwse Castelvecchio, een groot fort dat volledig uit rode baksteen is opgetrokken, en de Basilica di San Zeno, een kerk gewijd aan Sint Zeno, de beschermheilige van Verona.


Romeo en Julia

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigeden in Verona is het Huis van Julia, de hoofdpersoon uit het wereldberoemde toneelstuk Romeo en Julia van de Engelse schrijver William Shakespeare. De binnenplaats van het Huis van Julia is dan ook vaak flink gevuld met toeristen en verliefde stelletjes, die een blik willen werpen op het balkon waar Julia luisterde naar Romeo's avances.


Shoppen

Een stad als Verona heeft natuurlijk ook zijn beroemde winkelstraten. De belangrijkste is de Via Mazzini. Hier vind je winkels van vrijwel alle bekende Italiaanse modehuizen. Het is daarnaast een heerlijke straat om doorheen te slenteren. In de Corso Porta Borsari vind je winkeltjes met leuke hebbedingetjes. Houd je van vintage of antiek, dan moet je zeker even een kijkje nemen in de Corso Santa Anastasia.


Eten en drinken

Hoewel Verona toch echt een Italiaanse stad is, staat pizza hier niet prominent op het menu. Verona is meer een pasta-stad – en die pasta vind je er dan ook in talloze variëteiten. De plaatselijke specialiteit is Cavallo, paardenvlees.

De meeste café's en bars vind je rond het Piazza Bra. Wil je wat rustiger genieten van je drankje, dan is de Piazza delle Erbe een aanrader. Hier kun je vooral 's ochtends heerlijk genieten van een goed kopje koffie of cappuchino, maar ook 's avonds is het er goed toeven.


Erop uit!

Ben je wat langer in Verona, maak dan vooral ook even een uitstapje naar het Gardameer. Het Gardameer is het grootste van de Italiaanse meren en ligt op slechts 25 kilometer van de stad. Rond het Gardameer vind je diverse charmante plaatjes, waar je heerlijk kunt genieten van het Italiaanse leven. Aanrader is Peschiera del Garda, dat per trein uitstekend bereikbaar is.

Wacht dus niet langer, schaf een vliegticket voor Verona aan en ga proef het beste van Bella Italia!

Tips Eropuit in Verona