Bologna

La dotta e la grossa

Bologna is een metropool van ongeveer een miljoen inwoners. In de stad zelf wonen er ruim 300.000 De stad herbergt onder andere de oudste universiteit ter wereld, de Università di Bologna. Bologna is misschien wel het beroemdst om z'n spaghettisaus - de spaghetti bolognese. De stad zelf heeft een prachtig middeleeuws centrum met hoge torens en sfeervolle pleinen. Het is een levendige stad die de bezoeker veel te bieden heeft.


Kaart Bologna


Vliegveld

Het vliegveld van Bologna, Bologna Guglielmo Marconi International Airport, ligt op ruim 5 km van het centrum van Bologna.


Openbaar vervoer

Het centraal station van Bologna is het belangrijkste knooppunt voor treinverkeer in Italië. De stad heeft ook een aantal kleinere stations. In de stad rijden bussen en trolleybussen.


Bezienswaardigheden

De stad wordt gedomineerd door twee hoge, overhellende torens - overblijfselen van een periode in de middeleeuwen waarin rijke families elkaar beconcurreerden met het bouwen van hoge torens. Bologna had er ooit meer dan 150. De Universiteit van Bologna werd opgericht in 1088 en is de oudste ter wereld. Liefhebbers van snelle auto's bezoeken natuurlijk de fabriek van Maserati en het Lamborghini-museum. In het Palazzo Sanguinetti is het International Museum and Library of Music gevestigd.

Tips Bologna