Venetië

Kunst, cultuur en romantiek

Venetië is dé romantische stad bij uitstek. De stad, gebouwd op meer dan 100 eilandjes die alleen per brug of boot te bereiken zijn, staat vol met de prachtigste bouwwerken. Het is heerlijk slenteren door de smalle steegjes en natuurlijk mag ook een boot- of gondeltocht niet ontbreken aan je bezoek aan deze fantastische stad.


Kaart Venetie


Vliegveld

In de buurt van Venetië liggen twee vliegvelden. Het dichtst bij, op ongeveer 10km van de stad, ligt Airport Venetië Marco Polo (Aeroporto di Venezia Marco Polo).

Op ongeveer 30km van de stad ligt Airport Venetië-Treviso (Aeroporto di Treviso-Sant'Angelo).


Openbaar vervoer

De stad heeft een groot treinstation. Het overige openbaar vervoer vindt plaats over het water. Er is een netwerk van 'busboten' (Vaporetto) die in en rond Venetië varen. Er zijn kaarten te koop (één- of meerdaags) waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van deze Vaporetto.


Bezienswaardigheden

Venetië zelf is natuurlijk al een bezienswaardigheid met al z'n steegjes, eilandjes en kanalen. De stad is ook nog eens volgepakt met wereldberoemde pleinen en bouwwerken, zoals de Basiliek van San Marco, het Dogepaleis en de Campanile, alle aan het San Marco-plein, en de beroemde Rialto-brug over het Canal Grande. Werkelijk teveel om op te noemen. Het jaarlijkse Carnaval geeft de stad een extra feestelijk tintje.

Tips Stedentrip Venetie