Milaan

Van voetbal tot opera

Milaan ('Milano') is de tweede stad van Italië en vooral bekend vanwege zijn voetbalclubs, het beroemde operagebouw La Scala en als thuisbasis van modemerken als Versace en Armani. In Milaan tref je meer hoofdkantoren van bekende merken, zoals Alfa Romeo en Pirelli. Milaan is dan ook het belangrijkste zakencentrum van Italië.


Kaart Milaan


Vliegveld

Milaan heeft drie luchthavens. Milano Malpensa Airport is de grootste, en ligt op ongeveer 45km van Milaan. Linate Airport is aanmerkelijk kleiner, maar ligt een stukt dichterbij, nl. op ongeveer 7½ km van Milaan. Milan-Bergamo ligt op 45km van Milaan en wordt vooral gebruikt door low-cost maatschappijen.


Openbaar vervoer

Milaan is een belangrijk knooppunt in het Italiaanse spoornetwerk. De vijf Milanese stations behoren alle tot de drukste van Italië. Milaan beschikt verder over een uitgebreid tram- bus-, trolleybus- en metronetwerk.


Bezienswaardigheden

De gotische Dom van Milaan is één van de grootste kerken ter wereld. In de kerk bevinden zich prachtige middeleeuwse schatten. In het Santa Maria delle Grazie vind je Leonardo da Vinci's beroemde fresco van Het Laatste Avondmaal. De Scala van Milaan is misschien wel 's werelds beroemdste theater. De voetballiefhebber brengt natuurlijk ook een bezoekje aan het Stadio Giuseppe Meazza (ook wel San Siro genoemd). Dit voetbalstadion is de thuisbasis van zowel AC Milan als Inter. De Galleria Vittorio Emanuele II is een overdekte winkelstraat met onder andere exclusieve modewinkels. Die vind je overigens ook aan de Via Monte Napoleone, de Via della Spiga en de Via Sant'Andrea. Voor shoppers is Milaan dan ook the place to be.

Tips Milaan