Festivals in Rome

Zomerse festivals in de Eeuwige Stad

Net als Rome's culturele agenda, zijn de Romeinen klaar voor het aankomende festivalseizoen. Dat is maar goed ook, want er zitten weer mooie evenementen tussen dit jaar. Bekijk deze onderstaande suggesties maar eens:


Primo Maggio

Dit jaar vindt alweer de 23e editie van Primo Maggio plaats. Het evenement staat ook wel bekend als het May Day Festival en zorgt elk jaar weer voor een uitgelaten sfeer tussen de duizenden festivalgangers. Artiesten van eigen bodem stelen voornamelijk de show, maar voor de liefhebber van meer internationale muziek staat er ook een buitenlandse artiest op het programma, zoals singer-songwriter Paolo Nutini die twee jaar geleden de internationale muziekscene vertegenwoordigde.


L'Isola del Cinema

Vanaf juni staat het eiland Tiberina ruim twee maanden lang in het teken van L'Isola del Cinema, een zomers filmfestival in de buitenlucht. Omgeven door cafés en restaurants, bekijken filmliefhebbers populaire films op verschillende locaties op het eiland. Dit jaar staan bekende producties The Artist en To Rome with Love, en minder bekende, Italiaanse films, zoals Magnifica Presenza op het programma.

Voor bezoekers die vierkante ogen hebben gekregen, zijn er wijnproeverijen, modeshows en optredens op het gebied van muziek en dans. Bovendien willen bekenden in de filmwereld ook nog wel eens een bezoek brengen aan dit grootschalige evenement.


Altaroma

Experimenteren en traditie: dat zijn de twee sleutelwoorden van Altaroma 2013, de Fashion Week van Rome. Traditionele, Italiaanse designers tonen hun pronkstukken, maar de catwalk maakt ook plaats voor nieuwe talenten. Voor diegenen met een ambitie in de modewereld wordt de modellenwedstrijd Who is on Next? georganiseerd. Altaroma vindt dit jaar van 6 t/m 10 juli plaats en een deel van de opbrengst gaat naar de renovatie van de Trevifontein.


Na een dag vol festiviteiten wil je vast en zeker even uitrusten. Dat kan bijvoorbeeld in een appartement van Oh-Rome. Zij bieden namelijk een breed scala aan appartementen in de Italiaanse hoofdstad, van comfortabel tot luxueus. Plak aan je festivalbezoek een stedentrip vast en maak gebruik van hun kortingsvouchers voor andere leuke activiteiten in de Eeuwige Stad.

Tips Festivals in Rome