Vakantie in Napels

Eerst Napels zien, en dan sterven

Napels (Italiaans: Napoli) is met bijna een miljoen inwoners de grootste stad in het zuiden en de derde stad van Italië. In de omgeving van de stad wonen nog eens zo'n 3,5 miljoen inwoners. Napels werd in de 9e eeuw voor Christus gesticht en is sinds die tijd bewoond. Daarmee is het één van de oudste, nog steeds bewoonde steden ter wereld. De stad heeft een rijke geschiedenis, die zijn sporen duidelijk heeft nagelaten. Kortom: een ideale bestemming voor vakantie of stedentrip.


Kaart Napels


Vliegveld

Het vliegveld van Napels, Naples International Airport, ook Ugo Niutta genoemd, is de grootste luchthaven in het zuiden van Italië. Het ligt op ongeveer 6km van het centrum van Napels. Er pendelen bussen tussen de stad en de luchthaven.


Openbaar vervoer

Napels heeft goede spoorverbindingen, onder andere een HSL-verbinding met Rome. In de stad zelf kun je je verplaatsen per tram, metro, bus of trolleybus.


Bezienswaardigheden

Niet voor niets zeggen de Italianen Vedi Napoli e poi muori! ofwel: Eerst Napels zien, en dan sterven! Napels is een prachtige stad met een imposante geschiedenis. In de omgeving vind je resten van uit de Klassieke Oudheid en in de stad zelf gebouwen uit de Middeleeuwen, zoals het imposante Castel Nuovo en de Kathedraal van Napels, de Renaissance en de Barok. Het centrum van de stad, met vele sfeervolle smalle straatjes, staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Vlakbij Napels ligt de vulkaan Vesuvius en de in de Oudheid verwoeste stad Pompeii.

Tips Vakantie in Napels