Wintersport met passie

Wintersport in Italië

Pasta, pizza, piste. Misschien zijn lange latten en sneeuw niet het eerste waar je bij Italië aan denkt. Maar Italië heeft veel te bieden als wintersportland.

Niet voor niets werden in 2006 nog de Winterspelen in Italië gehouden. Maar ook de mindere goden op de ski's zijn van succes verzekerd tijdens de wintersport in Italië.


Italiaanse trots

De witte toppen van de Dolomieten zijn de trots van de Italianen. En skiën tussen deze grillige rotsformaties is ook met recht een beleving. Het unieke aan wintersport in Italië is dat je kilometerslange tochten kunt maken door een aaneenschakeling van skigebieden.

De bekendste skitocht van de Dolomieten is de Sella Ronda in het skigebied Alta Badia. Dit is een schitterende, relatief gemakkelijke, tocht van ongeveer 40 kilometer die je met het hele gezin kunt maken.


Lekker weer

In de Italiaanse wintersportgebieden is het bijna altijd lekker zonnig. En geen snijdende noordenwinden, want u skiet aan de zuidzijde van de Alpen. Zeven uur zon per dag is in de winter geen uitzondering. Ondanks al die zon hoef je je geen zorgen te maken over sneeuwhoogtes.

De Italianen zijn de maestro's van de kunstsneeuw. Groene hellingen zie je in het winterseizoen dan ook niet. En vanwege de hoge ligging zijn skigebieden als Sulden am Ortler ook altijd sneeuwzeker.


En 's avonds…

In Italië betekent après-ski geen meterslange polonaise en Hollandse hits. Maar Italiaanse après-ski is ook meer dan geurige cappuccino's en dampende pizza's. De meeste skidorpen hebben een kust en keur aan restaurants, cafés en soms een discotheek waar je een lekkere aperitivo kunt drinken.

Tips Wintersport met passie