Zonnig Italië

Het complete vakantieland

Italië is al tientallen jaren één van de populairste vakantielanden. En dat is natuurlijk niet voor niets. Want Italië staat bekend als een land van schoonheid en cultuur, waar de zon meestal schijnt en waar het ook de inwendige mens aan niets hoeft te ontbreken.


Heerlijk weer

Een belangrijke reden om te kiezen voor Italië als het land van je vakantiebestemming is uiteraard het klimaat. In zonnig Italië is het weer in de zomermaanden over het algemeen een stuk beter dan in ons eigen land. Hierbij geldt: hoe zuidelijker je gaat, hoe warmer het kan worden. In de zomermaanden kunnen de temperaturen rond Napels en op Sicilië oplopen tot over de 40 graden Celcius. Dat is misschien iets teveel van het goede. In het noorden is het in de zomermaanden een stuk aangenamer, met temperaturen rond de 25-30 graden.


Prachtige natuur

Ook de natuurliefhebber komt in Italië niets te kort. Het land is heel divers. In het noorden tref je de alpen, die zich goed lenen voor bergwandelingen. Ook in het gebied rond de Italiaanse meren kun je heerlijk wandelen en fietsen terwijl je geniet van het prachtige landschap.

Het zuiden van Italië is een stuk woester. Hier tref je soms prachtige oude dorpjes in fantastische landschappen.

De Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië kenmerken zich door prachtige baaien en heerlijke stranden. Ook kun je hier heerlijk wandelen. Het is er bovendien niet zo toeristisch.


Overal kunst en cultuur

Dat Italië de bakermat was van het Romeinse Rijk, is iets waar je overal in Italië aan herinnerd wordt. In heel Italië vind je gebouwen en ruines van theaters, badhuizen en aquaducten uit die tijd. De bekendste zijn natuurlijk het Colloseum in Rome en de overblijfselen van Pompeï.

Een andere belangrijke bloeiperiode was de Renaissance, die opkwam aan het eind van de Middeleeuwen en vooral Noord-Italiaanse steden als Florence, Milaan, Venetië en Verona tot grote bloei bracht. In deze steden tref je nog steeds tal van bouwwerken uit die tijd, waaronder de prachtigste kathedralen, paleizen, pallazo's en bruggen.


Heerlijk eten

De Italiaanse Keuken is wereldberoemd. Er is vrijwel geen plek op aarde waar men de pizza, lasagna, pasta of pesto niet kent. De lekkerste varianten van deze succesnummers vind je natuurlijk in Italië. En na het nuttigen van zo'n overheerlijke maaltijd sluit je natuurlijk af met Dolce, iets zoets, zoals tiramisu of een gelato, zo'n heerlijk Italiaans ijsje. Of zo'n heerlijk koud glaasje limoncello. Italië is een land dat je verwend! 

Tips Zonnig Italie - het complete vakantieland