Rome

Alle wegen leiden naar Rome

Eeuwenlang was Rome het middelpunt van de wereld. Eerst als hoofdstad van het Romeinse Rijk, later als de stad waar de Paus zijn zetel had. Al deze eeuwen als machtige stad hebben duidelijk hun sporen nagelaten. Er zijn weinig steden in de wereld die zo volgepropt staan met bezienswaardigheden als Rome. Daarbij kun je in Rome uitstekend eten en winkelen. Dit alles maakt van Rome een ideale bestemming voor een stedentrip, waarbij je je geen moment zult vervelen.


Kaart Rome


Vliegveld

Rome beschikt over twee luchthavens. De grootste en belangrijkste is Airport Rome-Fiumicino, dat ook wel Leonardo da Vinci International Airport genoemd wordt. Meer info...

Het kleinere Airport Rome-Ciampino, ook wel Giovan Battista Pastine Airport, wordt vooral gebruikt door budget-maatschappijen als Ryanair en EasyJet. Meer info...


Openbaar vervoer

Rome beschikt over een uitgebreid busnetwerk. De bus is het meest gebruikte ov-middel van de stad. Rome heeft ook een kleine metro, maar die brengt je niet naar het oude centrum. Ook rijden er trams, maar ook die zijn aanmerkelijk minder aantrekkelijk dan de bus.


Bezienswaardigheden

Rome staat vol met wereldberoemde gebouwen. Het Panteon, het Colosseum en het Forum Romanum bepalen al duizenden jaren het gezicht van de stad. Van later datum zijn het Vaticaan, waar je ook de Sixtijnse Kapel vindt, en de beroemde Trevifontein. Daarnaast zijn er talloze musea die een bezoekje waard zijn. Het is ook leuk om lekker te slenteren door de smalle, donkere steegjes en over de vele pleinen en pleintjes.

Tips Rome - de ideale vakantie of stedentrip