Palermo

Eeuwenoude havenstad op Sicilië

De havenstad Palermo kent een geschiedenis die al honderden jaren voor onze jaartelling begon, toen de Feniciërs er een kolonie stichtten. Palermo heeft sindsdien roerige tijden doorgemaakt en werd overheerst door onder andere de Arabieren, Normandiërs, Romeinen en Byzantijnen. Dit zie je nog goed terug in de gebouwen van de stad en het maakt een bezoek aan Palermo zeker de moeite waard.


Kaart Palermo


Vliegveld

Het vliegveld van Paremo, Palermo Airport, ook wel Falcone-Borsellino Airport of Punta Raisi Airport genoemd, ligt op ruim 30 km van Palermo. De luchthaven heeft een eigen station en er rijden treinen tussen de luchthaven en het station van Palermo. Ook pendelen er bussen tussen Palermo en luchthaven.


Openbaar vervoer

Palermo beschikt over een station. In de stad kun je je verplaatsen met de metro. Ook is een netwerk van lijnbussen.


Bezienswaardigheden

Het Teatro Massimo Vittorio is het grootste operagebouw van Italië (en één van de grootste van Europa) en staat bekend om zijn perfecte acoustiek. De Porta Felice is een imposante stadspoort in barokstijl. Aan het Piazza Pretoria vind je onder andere het Palazzo Pretorio, het stadhuis van Palermo, en de indrukwekkende Pretoria-fontein. De Chiesa di San Cataldo, La Siza en de Cubula zijn voorbeelden van bouwwerken die gebouwd zijn in een mengeling van Europese en Arabische bouwstijlen. Ook de botanische tuinen van de Universiteit van Palermo zijn een bezoekje meer dan waard.

Tips Palermo