Vliegtickets Venetië

De snelste weg naar deze fantastische stad

De sprookjesachtige stad van Venetiaanse maskers, Murano glas, het San Marco-plein, kilometerslange kanalen en romantische gondels is een absolute must-see. Het is de ideale bestemming voor zowel een romantisch weekendje weg, als een fascinerende gezinsvakantie.

De snelste en meest eenvoudige manier om in Venetië te komen? Dat is uiteraard met het vliegtuig! In nog geen twee uur tijd bereik je vanaf verschillende Nederlandse luchthavens de Noord-Italiaanse waterstad.


Luchthaven Treviso

De moderne luchthaven Treviso ligt 30 km ten noorden van Venetië. Vanaf het vliegveld kun je eenvoudig de ATVO-bus naar Venetië nemen. Deze brengt je in ongeveer een uur naar Piazzale Roma. Hiervandaan zijn veel locaties in de populaire wijk Canneregio per voet te bereiken. Voor bestemmingen in de wijken San Marco en San Polo kun je lijnboot 1 of 82 nemen, die over de Canal Grande varen.


Tips voor goedkope vliegtickets

Goedkoop naar romantisch Venetië vliegen? Vind hier een aantal tips voor het vinden van voordelige vliegtickets:

 • Hanteer, zo mogelijk, flexibele reisdata
  Bij Transavia heb je de mogelijkheid om in het maandoverzicht alle vluchten en de bijbehorende prijzen in een betreffende maand te bekijken. Een vertrekdatum een aantal dagen eerder of later kan tientallen euro's schelen.
 • Boek op tijd
  Vliegtickets voor goedkope actietarieven zijn vaak snel uitverkocht.
 • Abonneer je op nieuwsbrieven
  Abonneer je op nieuwsbrieven van luchtvaart-maatschappijen. Voor vliegtickets naar populaire steden zoals Venetië zijn regelmatig interessante acties. Zo ben je als eerst op de hoogte.
 • Vermijd, als het kan, reizen tijdens de schoolvakanties
  Vluchten tijdens de zomer-, kerst- en voorjaarsvakantie zijn over het algemeen duurder.

Tips Vliegtickets Venetië