Florence

Bakermat van de Renaissance

Florence, of Firenze in het Italiaans, is de geboortestad van de Renaissance. Nergens anders vind je zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode. Beroemde schrijvers, kunstenaars en wetenschappers als Brunelleschi, Donatello, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Galileo Galilei en Dante Alighieri werden er geboren of verbleven er een belangrijk deel van hun leven. Deze stad heeft een bijna niet te overschatten belang gehad in de vorming van het moderne Europa.


Kaart Florence


Vliegveld

Het vliegveld van Florence, Firenze Airport, wordt ook wel Peretola Airport of Amerigo Vespucci Airport genoemd. Het ligt op ongeveer 5km van het centrum van Florence. Er rijden pendelbussen tussen de stad en de luchthaven.


Openbaar vervoer

Florence beschikt over een treinstation. Het overige openbaar vervoer bestaat uit bussen. Er is geen metro- of tramnetwerk.


Bezienswaardigheden

Florence wordt gedomineerd door de Basilica di Santa Maria del Fiore met haar beroemde koepel van architect Filippo Brunelleschi. Het Baptisterium is beroemd vanwege zijn bronzen deuren. De Basilica San Lorenzo was de parochiekerk van de familie De Medici, een familie die een enorme stempel op de stad heeft gedrukt. Het huis van de familie De Medici, het Palazzo Medici-Riccardi, is ook te bezoeken. Vanaf het Piazzale Michelangelo heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Tips Stedentrip Florence (Firenze)